Het volledig gerenoveerde pand, dat een grondige vernieuwing heeft ondergaan, inclusief funderingsherstel en cascoverbetering, vormt nu een eigentijdse en functionele ruimte bestaande uit zeven moderne appartementen en twee commerciële bedrijfsruimten. Een cruciaal aspect van deze renovatie was de levering en installatie van hoogwaardige houten kozijnen, die een essentiële rol spelen in zowel de esthetiek als de functionaliteit van het gebouw.

De keuze voor houten kozijnen benadrukt niet alleen een terugkeer naar ambachtelijke bouwmaterialen, maar ook de duurzaamheid en veelzijdigheid die hout biedt.

De gevelkozijnen zijn van bijzonder belang, omdat ze de overgang tussen het interieur en exterieur definiëren. Hierdoor worden niet alleen de visuele aantrekkingskracht van het gebouw vergroot, maar ook de thermische efficiëntie en geluidsisolatie geoptimaliseerd. Het plaatsen van nieuwe beglazing draagt bij aan energiebesparing en verbetert het binnenklimaat, terwijl betimmeringen zorgen voor de finishing touch en eenheid in het ontwerp.

Deze renovatie is niet alleen een transformatie van de fysieke structuur van het pand, maar ook een investering in modern comfort en duurzaamheid. Door te kiezen voor hoogwaardige materialen en vakmanschap wordt niet alleen voldaan aan hedendaagse bouwnormen, maar wordt ook een tijdloze en aantrekkelijke omgeving gecreëerd voor zowel bewoners als bedrijven.

Dit project benadrukt het belang van integrale renovatie, waarbij niet alleen de binnenruimte wordt getransformeerd, maar waar ook aandacht wordt besteed aan de essentiële elementen zoals fundering en casco. Het resultaat is een eigentijds, veelzijdig pand dat naadloos past in de moderne stedelijke omgeving.

Opdrachtgever:

Woonstad Rotterdam

Aannemer:

W.Bijl BV

Werkzaamheden:

Renovatie monumentaal

Waarom kies je voor timmerfabriek HvdL

Timmerfabriek Huizing en Van der Linden is bouwpartner en toeleverancier voor onder andere aannemers, schilders, en vastgoedonderhoudsbedrijven. We doen wat we beloven, en beloven wat we doen. We draaien één op één mee in de Leanprocessen van onze opdrachtgevers. Wij zijn flexibel en kunnen snel acteren. Bij woninginbraak, brand of andere calamiteiten kunnen we snel inmeten en herstellen. Ook voor schilders en houtrosaneerders kunnen we binnen een aantal werkdagen onderdelen leveren.

Meer dan 20 jaar ervaring

Professionele uitvoering

Op maat gemaakt

De nieuwste tools

Snelle doorlooptijd

Flexibel

Meedenkend

We doen wat we beloven