De transformatie van de Noordsingel-gevangenis naar een wooncomplex is een opmerkelijk renovatieproject dat getuigt van de veelzijdige mogelijkheden van herbestemming en de adaptieve hergebruik van historische gebouwen. De renovatie, mogelijk gemaakt door het aanbrengen van nieuwe kozijnen, ramen, deuren en dakkapellen, heeft niet alleen het uiterlijk van het gebouw veranderd, maar heeft ook een nieuw leven ingeblazen in deze iconische structuur.

De vervanging van kozijnen en ramen is essentieel geweest om de voormalige gevangenis om te vormen tot moderne, comfortabele woningen. Moderne materialen en technologieën zorgen niet alleen voor een verbeterde isolatie, maar bieden ook bewoners een aangename lichtinval en uitzicht op de omgeving. Deze aanpassingen dragen bij aan het creëren van een leefomgeving die aanzienlijk verschilt van de oorspronkelijke functie van het gebouw.

Deuren spelen een belangrijke rol bij het definiëren van de toegang en veiligheid van woningen. De installatie van nieuwe deuren, mogelijk met eigentijdse ontwerpen en geavanceerde vergrendelingssystemen, zorgt niet alleen voor een veilige woonomgeving maar draagt ook bij aan de esthetiek en functionaliteit van de woningen.

De toevoeging van dakkapellen heeft ook praktische voordelen. Ze vergroten niet alleen de bewoonbare ruimte en zorgen voor extra natuurlijk licht, maar bieden ook karakter aan de buitenkant van het gebouw. Dakkapellen kunnen dienen als unieke kenmerken die de historische identiteit van de voormalige gevangenis behouden.

De renovatie van de Noordsingel-gevangenis naar woningen benadrukt het potentieel van herbestemming en duurzaam gebruik van bestaande structuren. Het project getuigt van een doordachte benadering van architectuur en stadsontwikkeling, waarbij het verleden wordt geïntegreerd in een eigentijdse context. Door nieuwe kozijnen, ramen, deuren en dakkapellen te introduceren, is niet alleen een gebouw gerenoveerd maar is ook een nieuw hoofdstuk begonnen voor dit historische pand, waar het nu dient als een comfortabele en eigentijdse woonomgeving voor de bewoners.

Werkzaamheden:

Kozijnen, ramen en deuren

Waarom kies je voor timmerfabriek HvdL

Timmerfabriek Huizing en Van der Linden is bouwpartner en toeleverancier voor onder andere aannemers, schilders, en vastgoedonderhoudsbedrijven. We doen wat we beloven, en beloven wat we doen. We draaien één op één mee in de Leanprocessen van onze opdrachtgevers. Wij zijn flexibel en kunnen snel acteren. Bij woninginbraak, brand of andere calamiteiten kunnen we snel inmeten en herstellen. Ook voor schilders en houtrosaneerders kunnen we binnen een aantal werkdagen onderdelen leveren.

Meer dan 20 jaar ervaring

Professionele uitvoering

Op maat gemaakt

De nieuwste tools

Snelle doorlooptijd

Flexibel

Meedenkend

We doen wat we beloven